Ondersteuning > Installatie

unbuntu 20.04 installeren naast W10 dual boot partitie probleem.

(1/2) > >>

Erik1963:
Hallo,  ik  ben onbekend met linux en wil mij er in gaan verdiepen.   Ik heb een vrij nieuwe HP pavilion laptop, i7 processor 500GB SSD schijf, 16Gb geheugen en Nvidia GT1050 videokaart.
USB stick gemaakt met Ubuntu 20.04 en Ubuntu uitgeprobeerd via deze usb stick.   Nu wil ik Ubuntu installeren naast W10 en de installatie gaat goed totdat Ubuntu een partitie op de SSD moet maken.  Er verschijnt een pop-up scherm dat een onverwachte fout is opgetreden en geen partitie kan worden aangemaakt.  Het enige wat rest is de installatie af te breken.  Wat nu te doen?
Gr, Erik

vanadium:
Vergewis je er allereerst van dat de Windows partitie "clean" is. Als dat niet het geval is, dan zal het systeem de partitie niet willen verkleinen.

Ga in Windows, check de windowspartitie met de schijfcontroletools, en sluit dan Windows *volledig* af: "faststart" uitgeschakeld, géén slaapstand. Dan worden de bestandssystemen goed gesloten, en kunnen ze verkleind worden.

Vergewis je er ook van dat de Windows partitie voldoende ruimte heeft! Als die vol staat, dan is dat een andere mogelijke reden waarom de partitie niet aangepast kan worden.

DeBaas:
Als eerste, geef in Windows
in een cmd terminal als administrator in
powercfg -H off
Restart de PC vanaf de Linux USB

Erik1963:
Het lukt niet met  faststart uitgeschakeld,    met de command:  powercfg -H off  uitgeschakeld.  Ik zie nu  dat deze optie nu ook niet meer in windows aanwezig is. 
Ik heb een bijlage van windows schijfbeheer  ingesloten.  wellicht ziet iemand het probleem.   Ik maak er ook nog een tijdens de ubuntu installatie.  doe ik bij de volgende reactie gezien de bestands groote.

Erik1963:
Hier een schermafdruk tijdens ubuntu installatie

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie