Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Firestarter gestopt bij restart  (gelezen 1585 keer)

Azalin

  • Gast
Firestarter gestopt bij restart
« Gepost op: 2007/01/06, 23:10:04 »
Kan iemand mij vertellen waarom Firestarter standaard niet meer opstart wanneer de PC opstart? Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen? Ik heb firestarter er een tijdje geleden afgegooid en toen toch maar weer opnieuw geinstalleerd... kan het hier door komen?

Offline bartek

  • Lid
    • http://bartek.blogsome.com
Firestarter gestopt bij restart
« Reactie #1 Gepost op: 2007/01/06, 23:15:54 »
Firestarter is gewoon een soort GUI voor de standaard gesloten poorten van Ubuntu. Je hebt deze niet echt nodig.
Gewoon het programma  heropstarten als je wat wil wijzigen of controleren.
| Deliberando saepe perit occasio |

"Car la vie est un bien perdu quand on n'a pas vécu comme on l'aurait voulu"

Azalin

  • Gast
Firestarter gestopt bij restart
« Reactie #2 Gepost op: 2007/01/07, 00:24:31 »
Niet helemaal waar... Firestarter is wel degelijk nodig om te draaien.. Mijn vriendin heeft Dapper en daar heb ik Firestarter geinstalleerd, na een herstart in de terminal deed ik sudo /etc/init.d/firestarter status en dan krijg ik dat firestarter is running. Doe ik dat bij mij nu nadat ik dus een tijdje geleden firestarter volledig had verwijderd (ook config files, had ik denk ik beter niet kunnen doen) dan is firestarter standaard gestopt. Een poort scan laat dan bij mij zien dat alles closed is, bij mijn vriendin is alles stealth. Als ik firestarter dan bij mij handmatig opstart dan is bij mij ook alles stealth... Er moet ergens OOIT eens een init script in mijn systeem hebben gestaan en door de complete de-install ben ik dat kwijt ... maar hoe zorg ik dat de firestarter daemon bij opstarten weer automatisch (dus niet bij het opstarten van de desktop maar van het OS) wordt opgestart??

ps.: er is dus wel degelijk een verschil tussen iptables en firestarter, firestarter bestaat namelijk uit een daemon en een gui... de daemon zou standaard gewoon geinstalleerd staan en altijd draaien, de GUI is wat men later installeert.. maar bij wilde daemon dus niet opstarten standaard...

Azalin

  • Gast
Firestarter gestopt bij restart
« Reactie #3 Gepost op: 2007/01/07, 02:02:42 »
Ok, het is gefixed! Kwam door mijn network manager blijkbaar.