Ondersteuning > Foto-, video- en audiobewerking

Gimb image rekken op bepaald punt. (geen perspectief)

<< < (2/5) > >>

Rik123:
Je foto vergroten zonder uitgerekte vervorming is een geweldige optie in Photoshop..  Ik denk dat Gimp iets minder geavanceerd is dan de meester van alle fotobewerkings-  progs die ik ken.  Het is haast vloeken in de kerk wat ik nu schreef.  :(  Maar dit schreef iemand die Gimp gebruikt en beslist geen specialist is.  Misschien kan een ander je helpen.

Succes gewenst!!

spievensterke:
@ jos34,

Ik ben ook geen specialist ...
- in Gimp ( mijn versie is 2.10.28), menubalk.
... probeer het eens met:

Gereedschap : Transformeren --> Hellen/ of Hendeltransformatie (zie ook afbeelding)Klik op de afbeelding om vergroot weer te geven.

Succes!

Groet,
spievensterke.

Paul Matthijsse:
Hallo, een afbeelding uitrekken doe je inderdaad via de optie schalen. Door het schakeltje naast breedte en hoogte los te koppelen / uit te vinken, kan je de afbeelding in elke richting uitrekken of inkrimpen. Als je wilt uitrekken vanaf een bepaald punt, zeg vanaf het midden naar rechts, dan zou ik de afbeelding eerst in zijn geheel uitrekken, het linkerdeel afsnijden en het rechterdeel bewaren als nieuwe afbeelding. Vervolgens maak je een nieuw document aan met de hoogte van je oorspronkelijke afbeelding en een breedte van de helft van je oorspronkelijke afbeelding + de breedte van je uitgerekte afbeelding. Dan zeg je Openen als lagen, je kiest de oorspronkelijke + uitgerekte afbeelding en die plaats je naast elkaar. Eitje  ;)

vanadium:
Zoals hierboven vermeld: kies het juiste tooltje. Scale tool, in het Engels, sneltoets: Shift+S. Standaard zal dit verhouding hoogte en breedte behouden - met Shift ingedrukt niet. Alternatief: de optie "Keep aspect" uitvinken: dan hoef je Shift niet in te drukken (maar wel, als je de verhouding hoogte breedte wil behouden)

jos34:
@Rik123

Photoshop veel te duur, ik was hier vast niet vragen en jij helpen naar een cracked versie?
Daarnaast is het juist wel de bedoeling dat de afbeelding uitgerekt wordt.

@spievensterke

Geen idee hoe je hier bij komt, maar dit is al helemaal niet wat ik zoek.

@Paul Matthijsse

Doet ook niet wat ik wil, wat ik ook kies, de gehele afbeelding veranderd van locatie. De afbeelding rekt niet alleen maar verplaatst ook.
Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie