Ondersteuning > Installatie

Installatie GRUB mislukt, wat nu?

(1/1)

Gast:
Hallo,

op het einde van de installatie moet normaal gezien GRUB worden geinstalleerd, maar ik krijg een foutmelding met als gevolg dat ik enkel zonder bootloader verder kan.  Hoe geraak ik nu in mijn nieuwe installatie?

Ik heb ook Fedora Core 3 geinstalleerd, en daar vormde GRUB geen probleem.  Kan ik misschien in deze GRUB een lijntje toevoegen om Ubuntu te booten?  Zo ja, hetwelke?

Ter informatie, de root partitie is /dev/hdb7.

Alvast bedankt,

Franky.

Dennis Kaarsemaker:
Het is zeker mogelijk om in een reeds bestaande grub regels voor Ubuntu toe te voegen. Als je geen aparte /boot partitie hebt voor ubuntu ziet dat er zo uit:


--- Code: ---title Ubuntu, kernel 2.6.10-5-386
root (hd1,6)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.10-5-386 root=/dev/hdb7 ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.10-5-386
savedefault
boot

title Ubuntu, kernel 2.6.10-5-386 (recovery mode)
root (hd1,6)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.10-5-386 root=/dev/hdb7 ro single
initrd /boot/initrd.img-2.6.10-5-386
savedefault
boot
--- Einde van code ---
Let op: In de root/initrd regel moet wel de juiste naam van de kernel/initrd staan, bij een kernel upgrade zul je dit dus moeten aanpassen.

Gast:
Wel wel,

gisteren is het mij toch gelukt om GRUB te installeren.  Voor de eerste installatie was dit een FAT32 partitie, die ik dus heb geformatteerd in Ubuntu.  Maar daar is blijkbaar toch iets misgegaan, want Windows bleef ze als FAT32 zien en ook kreeg ik ze niet automatisch gemount in Fedora.  Het lukte echter wel als ik ze expliciet als ext3 mountte...

Hoe dan ook, ik heb de partitie eerst gedeletet onder windows, dan opnieuw aangemaakt onder Ubuntu, en nu installeert GRUB wel zonder problemen.

Toch bedankt Dennis; ik hou die lijntjes zeker bij!

Groeten,

Franky.

Dennis Kaarsemaker:
Even wat achtergrondinformatie over partities en bestandssystemen:

Partities staan in de partitietabel bekend met een lokatie en een nummer dat aangeeft welk soort bestandssysteem (filesystem) zich op die partitie bevindt. Iets wat ik een behoorlijke nalatigheid vind in mkfs (het formatteerprogramma van linux) is dat dit NIET dit nummer aanpast in de partitietabel. Dus als je een partitie naar ext3 formatteert, staat in de partitietabel nog steeds fat32.

Met cfdisk kun je dit corrigeren.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie