Ondersteuning > Installatie

Vastloper nog v

(1/2) > >>

Gast:
Ik heb een Acer 1692WLMi laptop (Pentium-M 1.73GHz, 1Gb ram, 100Gb schijf, Radeon X700 PCIe) en nog voor dat ik de installatie in kom, dus tijdens het opstarten van de cd, loopt Ubuntu al vast, en wel op de regel "Uncompressing linux... Ok, booting kernel" (of iets in die richting). Ik heb zo'n flauw vermoeden dat mijn systeem niet ondersteund word omdat het aan de nieuwe kant is, klopt dit?
Alvast bedankt :)

Dennis Kaarsemaker:
PCI express kan wel eens de boosdoener zijn. Werkt de Live CD wel?

Gast:
De live-cd geeft precies hetzelfde probleem. Ik heb ook maar even een andere linux geprobeerd, namelijk suse 8.0, en die boot de installatie wel gewoon.. vind ik raar, want die kernel is nog een stuk ouder (2.4.x) dus die zou naar mijns inziens toch minder moeten ondersteunen..

Dennis Kaarsemaker:
Probeer eens te booten met verbose output (als je niet weet hoe: het is iets met opties op de boot commandline, als google je neit verder kan helpen zal ik nog even verder zoeken, ik weet het ook niet 1 2 3)

Gast:
Ik heb debuggen aangezet dmv de optie boot_debug=1, en het tovert geen extra informatie op mijn scherm, behalve een regeltje "Ready." na het laden van vmlinuz en initrd.gz. Helaas geen resultaat..

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie