Teams > Promotie

Onderwerpen promotie team

(1/9) > >>

TonH:
Afgelopen maandag het ik het voortouw voor dit team overgenomen van Thomas.
Vorig jaar heeft hij eens gevraagd wie er in dit team willen deelnemen. Ik heb nu gemerkt dat er 4 man zijn die aktief willen zijn in het promotie team.
Tot nu toe was het promotie team veel actief met het organiseren van releaseparties en deelnemen aan evenementen als de software freedom day, t-dose.
Vraag is of dit de enige manieren zijn om Ubuntu te promoten of dat er meer zijn. Een aantal punten waar ik dan aan denk zijn bv:

Opzetten van een standaard Ubuntu presentatie die anderen kunnen gebruiken voor het geven van een presentatie.
Creatievelingen kunnen een filmpje of presentatie maken die door winkels gebruikt kunnen worden als presentatie materiaal (als ze ook PC's zonder OS of met linux verkopen).
Opzetten van een checklist/plan van aanpak voor het organiseren van een release party.

En zo zijn  er meer, ik hoor ze graag.
Mijn voorstel is om vervolgens uit de lijst een aantal idee├źn op te pakken en uit werken.

Thomas de Graaff:
Wat misschien ook goed is, te kijken hoe we de beste reclame (mond tot mond, mens tot mens) kunnen verbeteren. Als we een manier zouden kunnen vinden waardoor Ubuntu gebruikers geprikkeld worden om Ubuntu te showen dan kan dat misschien heel positief werken. Misschien is het bijvoorbeeld een idee om een standaardfoldertje te ontwerpen die enthousiaste gebruikers bij mensen in hun straat in de bus kunnen gooien. Op het foldertje staat dan wat Ubuntu is, en dat wie er interesse in heeft welkom is bij ...., degene dus die het foldertje in de bus heeft gedaan, voor meer informatie, demo oid. Erg makkelijk, mensen in je eigen straat, lekker dichtbij.

Wat betreft een stappenplan, checklist voor het organiseren van een releaseparty, er is in het verleden al h.e.e.a. in die richting gedaan. Wellicht kan daar op verder worden gebouwd:

http://wiki.ubuntu-nl.org/community/ReleasepartyWiki/Organisatie
en een doorlink op die pagina:
http://wiki.ubuntu-nl.org/community/ReleasepartyWiki/Stappenplan

landfiets:

--- Citaat van: Thomas de Graaff op 2011/01/16, 20:15:34 ---Wat misschien ook goed is, te kijken hoe we de beste reclame (mond tot mond, mens tot mens) kunnen verbeteren. Als we een manier zouden kunnen vinden waardoor Ubuntu gebruikers geprikkeld worden om Ubuntu te showen dan kan dat misschien heel positief werken. Misschien is het bijvoorbeeld een idee om een standaardfoldertje te ontwerpen die enthousiaste gebruikers bij mensen in hun straat in de bus kunnen gooien. Op het foldertje staat dan wat Ubuntu is, en dat wie er interesse in heeft welkom is bij ...., degene dus die het foldertje in de bus heeft gedaan, voor meer informatie, demo oid. Erg makkelijk, mensen in je eigen straat, lekker dichtbij.


--- Einde van citaat ---

+1

Ik heb ergens anders in een van deze topics al genoemd dat het plaatsen van een soort advertentie in een verenigings of dorpsblad ook al veel kan helpen. Die blaadjes (hoe slecht ze er soms ook uitzien) worden o.h.a. toch wel gelezen.
Misschien op scholen in de computerruimte of in bibliotheken folders neerleggen cq. verstoppen in boeken die over Windows gaan (gna gna)

petineke:
Ik weet niet of het de bedoeling is of dat iedereen hier kan reageren en suggesties kan doen, maar omdat het mij ook al lang verbaast dat Ubuntu niet veel meer bekend/populair is, kan ik het niet laten ook mijn zegje te doen.
Heb vele malen vrienden, collegae, familie en kennissen op de voordelen van het systeem gewezen, er zaten enige ICT's daarbij, maar geen van hen heeft de stap aangedurfd. Dit ondanks het feit dat ze weten dat Ububtu veel minder gevoelig is voor virussen etc.

Volgens mij moeten jullie doorgaan met waar jullie mee bezig zijn en daarnaast toch proberen om winkeliers te interesseren om naast computers met Windos ook computers met Ubuntu te verkopen. Alleen al vanwege het prijsverschil van gelijkwaardige computers zal het maken van een keuze makkelijker worden. Ik denk dat dit de enige mogelijkheid is om het systeem op grotere schaal te verspreiden. Of daarnaast zelfs met computer leveranciers een deal te maken om computers te leveren met Ubuntu.

Ik heb het niet in Nederland kunnen nagaan, maar in Frankrijk waar ik woon is er op het internet een zaak die alleen maar computers met Ubuntu verkoopt (en hij heeft er een goede boterham aan). http://www.pclinuxfr.com/pc-multimedia/
Doordat het mij de kosten van het Windows pakket scheelde heb ik er een goede computer tegen een goede prijs kunnen kopen.
Op z'n minst moet er op Internet in Nederland een dergelijke winkel komen en daarnaast moet er gezocht worden naar mogelijkheden om winkeliers/leveranciers te entameren naast computers met Windows ook computers met Ubuntu te verkopen/leveren.

Succes,
Petineke

petineke:
Sorry, maar er schoot mij nog iets te binnen en wel:

Contact opnemen met de EU te weten mv. Kroes die daar nu verantwoordelijk is voor de ICT-zaken en erop aandringen dat in eerste instantie Overheden, Banken en anderen hun programma's baseren niet alleen op Windows en tegenwoordig ook op Mac, moor ook op Ubuntu.
Als voorbeeld: ik woon dus in Frankrijk en kan geen gebruik maken van DigiD, de site waar ik al mijn info bij overheid en gemeenten kan opvragen/inzien. Tweede voorbeeld: mijn bank heeft een zg. e.dentifier om met je card in te loggen; dit systeem kent ook geen Ubuntu.

Ik denk dat er een speciaal team van jullie belast zou moeten worden met het contact zoeken met de EU en het monitoren van de voortgang ervan. Dit is van groot belang!

Petineke

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie