Interactief > Andere distributies

updates Linux mint Debian "debbie"

(1/2) > >>

ZijneBalorigheid:
Op een Acer Core2duo machine heb ik Linux Mint Debian edition "debbie". Geinstalleerd.
Internet via kabel, ik kan gewoon browsen etc. Echter: updates geven errors want er zou een probleem zijn met mijn internetverbinding.

Wie o wie?

(Firewall aangezet via "sudo ufw enable". Zou vreemd zijn als het daar aan zou liggen want bij alle andere debian based distro's die ik gebruik, geeft deze ook geen problemen. Of is er bij LMD net effe iets anders aan de hand dat ik niet weet?...)

loti:
Probeer eens een andere spiegelserver.

Phil II:

--- Citaat van: ZijneBalorigheid op 2021/09/03, 16:39:34 ---... Of is er bij LMD net effe iets anders aan de hand dat ik niet weet?...)

--- Einde van citaat ---
dit is waarschijnlijk de oorzaak .... in ze ienglisch  :-[ sorry en hoe het op te lossen
https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=245&t=355148

EvC:
Na installatie van LMDE 4 ondervond ik hetzelfde probleem. Via de terminal sudo apt update gedaan en na enkele toestemmingen te geven, liep de update door.
Daarna sudo apt upgrade gedaan.

Met o.a. een NL spiegelserver:

ZijneBalorigheid:

--- Citaat van: EvC op 2021/09/03, 23:29:50 ---Na installatie van LMDE 4 ondervond ik hetzelfde probleem. Via de terminal sudo apt update gedaan en na enkele toestemmingen te geven, liep de update door.
Daarna sudo apt upgrade gedaan.

Met o.a. een NL spiegelserver:


--- Einde van citaat ---

Ik had inderdaad wel sudo update gedaan maar niet upgrade, dus dat kan ik nog eens proberen. In combinatie met de tip van Loti zou dat wel eens kunnen gaan werken. Ik kan nu niet bij de machine, het is mijn  "werkbak" en ik dacht met LM Debian edition een makkelijke oplossing te hebben omdat het een semi-rolling release is. Dus die OS blijft er lekker op staan tot de machine uit elkaar valt.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie