Ondersteuning > Software en configuratie

DVD knippen en plakken?????

<< < (2/3) > >>

skalars:
Nou, dat gaan we maar s proberen dan. Dank!

wutnubu:
Niet die gooise vakens, pjotr


Succes Skalars

Groet

vanadium:
Als je Cuttermaran gebruikte, dan zal je je nu best thuisvoelen met Avidemux. Hiermee kan je (ondermeer) DVD mpeg bestanden openen en knippen en plakken naar believen. Avidemux opent zelfs rechtstreeks VOBs, maar je moet die wel uitschrijven als mpg uiteraard. Ideaal om die commerciallekes eruit te knippen.

Nog een gouden raad: Als je een bestand opent, kijk dan via Audio - Main track (of second track) welke de delay is. Bij het uitschrijven moet je die delay meegeven in de "Shift" box in het hoofdvenster, anders is je audio niet meer synchroon.

Voor DVD video (die je later terug wil "authoren" naar een DVD, kies je mpeg PS ("program stream") als container formaat. Als het is om als "stand alone" mpg te blijven gebruiken kan je mpeg TS, Transport Stream gebruiken. Video en Audio staan op "copy". Dan worden bron-video en -audio niet getranscodeerd en gaat alles heel snel zonder enig kwaliteitsverlies.

skalars:
Het is niet mogelijk / makkelijk om fragmenten te knippen en plakken in manDVD. Daar gaat het mij om; bepaalde stukken van een bestaande DVD achter elkaar plakken....
Ik ga dus nu avidemux proberen

skalars:
toevallig iemand een handleiding bij de hand?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie