Interactief > Algemeen

Gnome3 10 jaar later

<< < (2/2)

bart85:
Ik gebruik op Arch Linux Gnome 40.5. De extensies van gnome bevalt goed. Al was het eerst wat zoeken en hoe ik ze kan installeren. Via browser werkte niet, maar weer opgelost met onderstaand script.

$ cat addextension.sh

--- Code: ---#!/bin/bash
extension_zip=$1
UUID=$(unzip -c $extension_zip metadata.json | grep uuid | cut -d \" -f4)
echo UUID=$UUID
dir=~/.local/share/gnome-shell/extensions/$UUID/
echo dir=$dir
mkdir -p $dir
unzip -q $extension_zip -d $dir
echo "you need to logout and login"
--- Einde van code ---

Zie de extensies die ik gebruik in bijlage.

vanadium:

--- Citaat van: MKe op 2021/10/15, 09:42:10 ---Ikzelf gebruik Gnome nauwelijks. Ik heb het laatst geprobeerd en op zich vind ik het zelf prettiger dan XFCE, maar heb liever Gnome helemaal in de standaard configuratie (zonder dock!) dan in de configuratie van Ubuntu. De workflow wekt wel voor mij. Het idee hoe je programma's start (super-toets en typen maar) spreekt mij wel aan. En ik hou van een lege desktop i.p.v. het drukke (in mijn ogen dan) XFCE of de vaste dock van Ubuntu in Gnome.

--- Einde van citaat ---
Hier spreek je ook voor mij.


--- Citaat ---Enige reden waarom ik Gnome (of enig andere volle desktop omgeving) niet standaard gebruik is dat het voor mij wat log aanvoelt.
--- Einde van citaat ---
Zet animaties af in Gnome Tweaks, en het voelt wellicht al minder log. Op een hedendaags systeem loopt Gnome vlot.


--- Citaat --- Ik heb ook het idee dat de workflows van de versc hillende Desktops naar elkaar toe is gegroeid. WhiskerMenu in XFCE lijkt mij heel abstract beschouwd niet zo heel anders dan het werken met de Gnome Dash,  hetzelfde kan worden gezegd over KDEMenu.

--- Einde van citaat ---
Zoeken met een term in plaats van een menu openen, scannen, klikken, terug scannen en programma openen. Efficienter, en computers zijn snel genoeg om dat mogelijk te maken. Het programma komt naar mij in plaats dan dat ik naar het programma moet.

@bart85 Mooie tip! het is van de Arch gebruikers dat we het moeten hebben  =D Ik heb even Firefox als flatpak geinstalleerd gehad, en met snap en flatpak werkt de Gnome Shell extensie site niet. Als jou firefox uit de standaard repos (via "pacman") ge├»nstalleerd is, dan zou het bij jou eigenlijk moeten werken. Naast de browserextensie moet je ook de connector installeren (zoals in Ubuntu noemt dat pakket ook in arch "chrome-gnome-shell").

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie