Voor hulp bij en discussie over
Ubuntu
Kubuntu
Edubuntu
Xubuntu
Je bent niet ingelogd.
Goede avond,
Ik heb een mailtje gehad, die komt van http://www.stgraber.org/ en is ondertekend door canonical.com om een update voor mozilla firefox 2.0 te testen. Krijg een link http://mozilla.qa.ubbuntu.com/ waar alleen advertenties links op staan.
Ik wil best testen, heb net weer ubuntu erop staan (dual met open suse 11) alleen vind dit allemaal te vaag klinken, en ben voorzichtig met dit soort dingen. Als ik de mozilla.qa.ubuntu.com met 1 B doet, dan kom ik op een mozilla site test site uit. Is dit een tekstfout of moet ik oppassen?
MvG
Martin
Offline
Ik heb het ook gehad. Ik vraag me af, hoe ze aan m'n e-mailadres komen. Vreemd.
Ik ga er niet op in.
Offline
no good
Offline
Ik vond het mailtje ook erg verdacht. Zouden ze die mailadressen van launchpad hebben gehaald?
Offline
Hier heb ik geen email gehad, of Thunderbird moet het blind hebben verwijderd.
De eerste link ziet er betrouwbaar uit, maar de tweede ?
Linken naar Ubbuntu i.p.v. Ubuntu en hopen dat niemand het ziet ?
En dan ........FF 2 testen, terwijl 3 net uit is ?
Hier is minimaal één site gehacked en één valse site bij, PAS OP !!!
Offline
Toch goed, dat we het er hier over kunnen hebben. Het is listig gedaan: de gemiddelde Linuxgebruiker is immers hulpvaardig ingesteld. Daar spelen ze op in.
Offline
Ik heb ook die mail gehad, maar dan wel met de goede link er in: http://mozilla.qa.ubuntu.com/
Waarschijnlijk komt dit omdat je ingeschreven bent bij launchpad of brainstorm.
Volgens de headers van de mail lijkt het mailtje wel verstuurd te zijn via de servers van Canonical.
Het is wel vreemd dat ze zomaar iedereen een mail sturen...
Offline
Ik heb het ook gehad, ik dacht dat het mss zou komen omdat ik mijn email adres opgaf voor de firefox download day ofzo, maar blijkbaar heeft het daar niets mee te maken...
groetjes
PJ
Offline
ook hier de mail ontvangen, nog weinig mee gedaan...
Offline
Het ziet er allemaal wel echt uit, maar de woorden asac en ubuntu leveren samen in Google niet veel op.
Blijkt wel dat "asac" de nick is van Alexander Sack en dat is dus wel "nen echte" en die ppa-pages zouden het dus ook wel kunnen zijn. Maar het blijft verre van duidelijk wat er nu zou moeten getest worden in die oude versies van FF ???
Gewoon afblijven, en zeker NIET toevoegen aan je sources.list.
Offline
Hmm, ben blijkbaar niet de enige met dit mailtje. Vond het ook vreemd, misschien dat iemand contact kan leggen met canonical..
Bij mij was het onderwerp "Firefox 2.0.0.15 Candidate Builds and Backports". Misschien een typefout, dat het 3.0.0.15 moet zijn?
Offline
Ik heb het mailtje ook gehad, en ik ga die Stéphane Graber eens mailen hoe hij aan m'n email adres komt.
Maar dan wel van een ander adres 
@dvdmeer: aan de ene kant, de laatste versie van Firefox 2 was 2.0.0.14.
Laatst bewerkt door Quatroking (25-06-2008 15:28:33)
Offline
dvdmeer schreef:
Misschien een typefout, dat het 3.0.0.15 moet zijn?
Waarschijnlijk ja. Ik heb ook de opgegeven links argwanend bestudeerd, maar in mijn mail waren/leken ze wel degelijk echt. Heb overigens geen extra sources ed. toegevoegd (voer zelden tot nooit dergelijke handelingen uit als iemand die ik niet ken mij daarom verzoekt). Mijn mailadres hebben ze wegens die firefox/guinness actie.
Offline
Bij mij dus ook een mailtje. Die van mij is verstuurd door kumquat.canonical.com. Zou het 'gewoon' een foutje van Launchpad zijn?
Offline
Het is verdraaid nog 2.0.0.15 ook.
kijk eens in die lijst.
Offline
Ja.. nu snap ik het alleen niet meer.. er is toch versie 3? Of willen ze de versies ouder dan hardy nog een update geven ofzo ...
Offline
dvdmeer schreef:
Of willen ze de versies ouder dan hardy nog een update geven ofzo ...
waarom niet? volgens mij krijgen de oudere distro's (totdat hun "termijn" verlopen is) gewoon nog veiligheidsupdates. en als er een lek gevonden is in firefox2 dat gedicht moet worden, lijkt het mij toch logisch dat ze die dan nog uitbrengen.
Offline
Offline
Ik heb 'm ook gehad.
Ziet er niet echt uit als spam ofzo.
Offline
Niets gehad hier.
Die ubbuntu.com staat geregistreerd op naam van een zekere "Jeff Ducharme" (jtducharme at hotmail dot com).
De nameservers staan ingesteld op sedoparking.com ....
Misschien dat iemand dat iets zegt?
Kris
Offline
Op het internationale forum hebben ze het ook in gaten: http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=5252476
Maar ook hier geen enkele aanwijzingen.
Offline
Ik denk dat dat ubbuntu.com adres een tikfout is van Skilltone. Hier en op ubuntuforums.org heeft iedereen wel de goede link gekregen.
Ik denk dat het wel een legitieme mail is, maar dat het een beetje onhandig is opgezet.
Op IRC zijn ze in ieder geval druk aan het testen.
Offline
niks gehad. ook niet opgegeven voor launchpad oid
(keenie eens wat het is)
Offline
http://www.asoftsite.org/s9y/archives/1 … ports.html
> stond op planet.
UPDATE: – I found out, that this mail went out to much more than just those who previously have contributed to the ubuntu QA tracker. I am sorry and apologize for hitting the wrong button. To compensate you for this minor annoyance, I offer free hugs in #ubuntu-mozillateam (just today) to everyone who received this mail by accident and shows up :-D
Voor die knuffels op #ubuntu-mozillateam zijn we te laat :p
Offline
siegi schreef:
http://www.asoftsite.org/s9y/archives/144-QA-Tracker-Firefox-2.0.0.15-Candidate-Builds-and-Backports.html
> stond op planet.UPDATE: – I found out, that this mail went out to much more than just those who previously have contributed to the ubuntu QA tracker. I am sorry and apologize for hitting the wrong button. To compensate you for this minor annoyance, I offer free hugs in #ubuntu-mozillateam (just today) to everyone who received this mail by accident and shows up :-D
Voor die knuffels op #ubuntu-mozillateam zijn we te laat :p
dus ik heb me voor niks geschoren?? 
Offline
Ubuntero van de maand - Juli 2008 - Stani
01-07-2008
Ubuntero van de maand - Juni 2008 - SeySayux
01-06-2008
Ubuntero van de maand - Mei 2008 - Laacque
01-05-2008
Ooievaar brengt “Ruige Reiger”!
24-04-2008
Hardy Release Parties 2008
15-04-2008
Ubuntu demonstratie 19 april a.s. in Apeldoorn
10-04-2008
Ubuntero van de maand - April 2008 - Eendje
02-04-2008
Onverwachte downtime
01-04-2008
Nu ook chatten via de ubuntu NL website
30-03-2008
Ubuntero van de maand - Maart 2008 - profoX
01-03-2008
Lees het nieuws via RSS